جدیدترین بهروزرسانی: 30 خردادماه 1399
طرح جندی شاپور چیست؟
برنامه پژوهشی جندیشاپور توسط «مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی» و «بخش همکاری و فعالیت فرهنگی سفارت فرانسه SCAC» زیر پوشش سفارت فرانسه در ایران با فراخوان سالانه اجرا میشود. این برنامه از سال 1383 آغاز شده است و هدف آن ارتقاء و گسترش همکاریهای پژوهشی علمی و فنی پیشرفته میان پژوهشگران دو کشور ایران و فرانسه است.
مدت زمان پروژه
مدت در نظر گرفته شده برای انجام پروژه 2 سال است.
زمینه پروژهها
برنامه «جندیشاپور» شامل پروژههای مشترک پژوهشی گروههای ایرانی و فرانسوی در تمامی زمینهها، به ویژه علوم انسانی و اجتماعی (حقوق، اقتصاد و مدیریت)، علوم پزشکی، علوم پایه، علوم محیط زیست و زیستشناسی است که مورد تصویب موسسه پژوهشی متبوع قرار گرفته است. پروژههای زیر در اولویت قرار دارند:
- پروژههایی که همراه با آموزش در سطح دکتری یا پسادکتری باشد؛
- پروژههایی که موجب همکاری چند آزمایشگاه یا موسسه مختلف ایرانی و فرانسوی شوند؛
- پروژههایی که باعث ایجاد توسعه، به ویژه توسعه اجتماعی- اقتصادی شوند؛
شرایط شرکت در برنامه
- تصویب پروژه توسط یکی از موسسات پژوهشی یا دانشگاههای ایران؛
- انتخاب یک نماینده به عنوان مسئول پروژه برای پروژههایی که چند موسسه یا دانشگاه در آن مشارکت دارند؛
- ارائه تنها یک پروژه توسط هر مسئول پروژه؛
مدارک مورد نیاز
- تکمیل فرم شرکت در برنامه پژوهشی جندیشاپور از طریق وبسایت مرکز (نسخه چاپشده این فرم جداگانه به مرکز ارسال شود)؛
- معرفی محقق از سوی پژوهشگاه یا دانشگاه متبوع؛
- ارائه نام و نشانی کامل و سوابق علمی مسئولان فرانسوی و ایرانی پروژه، نشانی پست الکترونیکی آنها و دانشجویانی که تأمین اعتبار سفر آنها از برنامه جندیشاپور درخواست شده است، لازم به ذکر است تنها کسانی میتوانند از برنامه جندیشاپور استفاده کنند که اسامی آنها قبل از تصویب پروژه به عنوان همکار طرح اعلام شده باشد.
- ارائه نامهای از طرف همکار فرانسوی مبنی بر موافقت در شرکت در پروژه؛
- مدارک تصویب طرح در موسسه پژوهشی متبوع؛
- خلاصه تایپ شده پروژه (حداقل یک صفحه)؛
- طرح توصیفی دقیق پروژه (اهداف، نتایج مورد نظر، روشها، امکانات استفاده شده، ارزیابی، اعتبارات، هزینه و نحوه سهمبندی بین دو موسسه، تعداد سفرها، مدت زمان، برنامه زمانی دو ساله و...) ؛
- کلیه مدارک فوق باید به زبان فارسی به مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بین المللی (CISSC) ارسال گردد. به جز مورد 4 که بایستی به زبان انگلیسی باشد.
- به پروندههای ناقص ترتیب اثر داده نمیشود.
تذکر: محقق ایرانی طرح بهتر است از ارسال همزمان تقاضا توسط طرف فرانسوی به تصویبکننده طرح در فرانسه اطمینان حاصل کند. در صورتیکه یکی از طرفین در موعد مقرر تقاضایشان را به همراه کلیه مدارک درخواستی به موسسه مسئول ارسال نکند، پرونده مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.
- آخرین مهلت تحویل مدارک روز 10 تیرماه 1399 ، 30June, 2020 میباشد.
- برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به وبسایت مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی به نشانی http://www.cissc.ir مراجعه و یا با شماره تلفن: 95- 88919894-021 تماس حاصل فرمایید.
بررسی مدارک به طور همزمان توسط گروه متخصصان هیأت علمی، فناوری و آموزشی (Mission Scientifique, Technique et Pédagogique - MSTP) و کارگروههای تخصصی مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی انجام میشود. همچنین جلسه کمیسیون مشترک متخصصان برای تصمیمگیری نهایی و اعلام نتایج به متقاضیان، نیمه دوم آذرماه انجام خواهد شد.
نوع حمایت
در صورت پذیرش پروژه پیشنهادی، برای تسهیل و کمک به سفر محققان ایرانی به فرانسه از طرف مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی (CISSC) و برای سفر طرف فرانسوی به ایران از طرف موسسۀ کامپوس فرانس (نماینده فرانسه) مبلغ مشخصی پرداخت میشود. در مقابل ضروری است سالانه گزارشی از پیشرفت پروژه و فعالیتهای انجام شده در خصوص چاپ مقالات و انتشار نتایج پژوهش در اختیار مرکز قرار گیرد. در قسمت «سپاسگزاری» مقالات چاپ شده میبایستی از مرکز مطالعات و بخش فرهنگی سفارت فرانسه بعنوان حامی پژوهش قدردانی گردد. جملاتی که باید در قسمت سپاسگزاری ذکر شوند عبارتند از:
"This work has been supported by the Center for International Scientific Studies & Collaboration (CISSC), Ministry of Science, Research & Technology of Iran and French Embassy in Iran"
"Cette Recherche a ete soutenue par l'Ambassade de France en Iran et l'CISSC"
لازم به است که تأمین اعتبارات و بودجه مربوط به تحقیقات پروژه مشترک به عهده خود مؤسسات و نهادهای مرتبط خواهد بود.